خط تولید ال اس اف در کشور ایران، از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و امروزه به اوج خود رسیده است. این سازه تمام تاییدیه های بین المللی را دارد و به عنوان بهترین و مقاوم ترین سازه ها در یین مهندسان شناخته می شود. اصلی ترین متریال ال اس اف، ورق های گالوانیزه هستند که مقاومت بسیار بالایی دارند. این سازه ها بسیار سبک بوده و برای مناطق زلزله خیز گزینه مناسبی هستند.
Lsf را می توان نهایت تا سه طبقه اجرا کرد. نصب و اجرای سازه ال اس اف نیاز به هزینه بالا و نیروی انسانی زیادی ندارد و در کمترین زمان ممکن آماده نصب می گردد. تمام قطعات سازه ال اس اف، به صورت پیش ساخته در کارگاه ها تولید می شود و تنها برای مونتاژ و اتصال به یکدیگر، به محل احداث سازه منتقل می شوند. در سال های اخیر، ساخت و ساز ساختمان ها توسط این فناوری، بسیار گسترش پیدا کرده و در کشورهای زلزله خیزی همچون ایران، محبوبیت بالایی پیدا کرده است. خط تولید ال اس اف، در تمام مناطق ایران فعال بوده و روز به روز درحال افزایش است.
مراحل اجرای سازه ال اس اف
ساخت سازه ال اس اف در چندین مرحله انجام می گیرد تا در نهایت یک ساختمان سبک و در عین حال مقاوم احداث گردد. مراحل تولید سازه lsf به شرح زیر می باشد:
- طراحی پلن سازه
مهم ترین مرحله احداث ال اس اف، طراحی نقشه و نحوه اجرای آن است. در این مرحله مهندسان و کارفرمایان باید بر اساس شرایط پروژه و محل آن، طرح اولیه و نقشه سازه را برنامه ریزی کنند.
- تولید قطعات مورد نیاز
در این مرحله باید تمام قطعات و اسکلت این نوع سازه، در کارگاه ها و خط تولید ال اس اف، به صورت پیش ساخته آماده شوند و تنها برای مونتاژ به محل پروژه فرستاده شوند. مهم ترین چیزی که در این مرحله اهمیت دارد، کیفیت ساخت قطعات ال اس اف است که در نهایت به استحکام و دوام کل ساختمان ختم می شود.
- نصب و اجرای سازه
بعد از انتقال کلیه قطعات ال اس اف به محل مورد نظر، نوبت به نصب و اتصال آن ها به یکدیگر می رسد. اینکار باید توسط نیروی ماهر انجام گیرد تا در نهایت یک ساختمان محکم و مقاوم ساخته شود. معمولا اتصال و مونتاژ قطعات ال اس اف توسط پیچ و مهره ها انجام می گیرد.
- نصب سقف و دیواره های ال اس اف
در این مرحله سقف و دیواره های سازه با استفاده از بهترین متریال نصب می گردد. معمولا برای سقف lsf از موادی چون کامپوزیت، تیرچه و بلوک، چوب ترموود و غیره استفاده می شود. دیواره ها نیز از مصالحی مانند آجر یا گچ ساخته می شوند.
- نازک کاری
در انتهای نصب و اجرای سازه ال اس اف، باید کلیه اقدامات نازک کاری آن انجام گیرد. این کار شامل هرگونه رنگ آمیزی درب و پنجره ها، گچ کاری، برق کشی ساختمان، نصب پنجره ها و غیره می باشد.
قیمت سازه lsf
قیمت سازه ال اس اف بستگی به عوامل مختلفی دارد و متناسب با حجم پروژه تعیین می گردد. میزان مواد مصرفی و کیفیت مصالح به کار رفته در سازه ال اس اف، می تواند عاملی باشد که باعث تغییر قیمت این سازه می شود. عامل کیفیت نیز در تعیین قیمت سازه ال اس اف بسیار اهمیت دارد. حجم پروژه و تعداد طبقاتی که قرار است توسط سازه های ال اس اف احداث شود نیز بر قیمت آن موثر است. هرچه تعداد طبقات سازه ال اس اف افزایش پیدا کند، نیاز به مصالح و نیروی انسانی بیشتری دارد. این عامل باعث افزایش هزینه های مربوط به نصب سازه ال اس اف می گردد. نوع کاربری ساختمان ال اس اف از دیگر عوامل موثر بر قیمت آن به شمار می رود. یعنی بسته به اینکه ساختمان قرار است تجاری باشد یا صنعتی، قیمت های متفاوتی برای آن در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال، ساختمان های اداری که قرار است توسط سازه های ال اس اف احداث شوند چون نیاز به تعداد اتاق های بیشتری دارند، با قیمت گران تری ساخته می شوند. در مجموع می توان گفت قیمت سازه ای ال اس اف با توجه به مزیت هایی که دارند بسیار مناسب و به صرفه است.
معایب سازه ال اس اف
سازه ال اس اف به علت معایبی که دارد، استفاده از آن در برخی مناطق با محدودیت هایی روبه رو است. با توجه به این که تمام قطعات سازه ال اس اف، از بهترین مواد مرغوب و با فناوری پیشرفته تولید می شوند، قیمت نسبتا بالایی دارد. این سازه ها برای احداث نیاز به سازه های پشتیبان نیز دارند. درواقع نمی توان یک ساختمان را تنها توسط قطعات پیش ساخته ال اس اف احداث کرد چرا که دوام چندانی ندارد. برای افزایش استحکام این سازه ها، نیاز به قطعات چوبی، دیوارهای خشک و غیره است تا بتوان دوام سازه های ال اس اف را حفظ کرد. از دیگر ایرادات این سازه، عدم امکان بازسازی آن بعد از احداث پروژه می باشد. با وجود اینکه سازه lsf دوام زیادی دارد اما نمی تواند بار زیادی را تحمل کند. لذا این نوع سازه ها را می توان نهایت تا سه الی چهار طبقه پیاده کرد. برای نصب سازه ال اس اف نیاز به نیروی ماهر و با تجربه است که این مورد ممکن است باعث افزایش هزینه های نصب آن شود.
جمع بندی
امروزه بیشتر از گذشته خط تولید ال اس اف در کشور روبه افزایش است. این سازه وزن بسیار سبکی دارد و جایگزین مناسبی برای سازه های قدیمی مثل آجری و بتنی است. سریعترین روش ساخت و ساز انواع ویلا و ساختمان، سازه های ال اس اف هستند. قطعات این سازه به صورت کاملا آماده به محل مورد نظر انتقال داده می شوند و فقط اتصال آن ها به یکدیگر توسط نصابان انجام می گیرد. این امر باعث سرعت بخشیدن به ساخت و ساز ساختمان ها می گردد. به دلیل استفاده از مواد با کیفیت و مرغوب، سازه های ال اس اف طول عمر بسیار بالایی دارند و از به صرفه ترین سازه ها در بین مردم شناخته می شوند.
بدون دیدگاه