امروزه ساخت ساختمان و ویلا به سبک سازه های ال اس اف یکی از مدرن ترین روش های ساخت و ساز در سال های اخیر به شمار می رود. با توجه به اینکه این سازه ها در شرایط جوی مختلف و در موقعیت های گوناگون قابلیت اجرا دارند، می توان آن ها را در کوتاه ترین زمان و در تعداد انبوه تولید کرد. نکته ای که در اجرای سازه ال اس اف اهمیت زیادی دارد، آسیب نرساندن به طبیعت و محیط اطراف است. کلیه مصالح و مواد به کار رفته در این سازه قابلیت زیست پذیر بودن دارند و استفاده از آن ها هیچ خطری برای محیط زیست ندارد.
از بارزترین مشخصات سازه lsf وزن کم آن می باشد. سبک وزن بودن این سازه باعث شده است به راحتی قابل حمل باشد و بدون نیاز به ابزار های پیچیده نصب می شود. برای اینکه سازه ال اس اف دوام و استحکام خود را حفظ کند، باید تمام نکات اجرایی آن در هنگام نصب رعایت شود در غیراینصورت در برابر بلایایی مانند زلزله و سیل مقاومت خود را از دست خواهد داد. امروزه اجرا و ساخت سازه های ال اس اف در کشور ایران روز به روز در حال گسترش است. زلزله خیز بودن کشور ایران یکی از دلایلی است که باعث شده است اغلب مهندسان و پیمانکاران برای احداث پروژه های خود از این سازه های مقاوم استفاده کنند.
مشاهده کنید » قیمت سازه ال اس اف
مراحل اجرای سازه ال اس اف
قبل از اجرای صفر تا صد سازه ال اس اف، باید اقداماتی در زمینه اخذ مجوز ها از شهرداری و تهیه مواد و مصالح با کیفیت انجام داد. بعد از اخذ مجوز ها، باید نمای کلی ساختمان توسط معماران با تجربه طراحی شود. طراحی سازه ال اس اف با کمک نرم افزار های گرافیکی انجام می گیرد. پس از طراحی سازه، مواد و مصالح با کیفیت به محل احداث پروژه فرستاده می شود و نصابان با توجه به نقشه از پیش طراحی شده، اسکلت ساختمان را اجرا می کنند. در هنگام نصب این سازه باید به اجرای پوشش های داخلی مثل تاسیسات الکتریکی و برق کشی کل ساختمان نیز دقت شود و تمهیدات لازم برای آن در نظر گرفته شود. در انتهای ساخت سازه lsf، نوبت به نماکاری کل ساختمان می رسد. اجرای نمای بیرونی ساختمان تاثیر یسیار زیادی در زیبایی ساختمان دارد و باید از بهترین متریال در اجرای آن استفاده شود. معمولا مصالح مورد نیاز برای نمای ال اس اف شامل سنگ، آجر، سرامیک، مینرال، کامپوزیت و چوب ترموود است.
برای اطمینان پیدا کردن از استحکام سازه، باید رعایت تمام نکات ایمنی و ضوابط مربوط به اجرای آن در دستور کار قرار گیرد تا ساختمان طبق استاندارهای ساخت و ساز احداث شود. انتخاب مصالح با کیفیت تاثیر بسیار زیادی در دوام و ماندگاری سازه دارد بنابراین بهتر است از مصالح با کیفیت استفاده شود تا عمر سازه طولانی تر شود. تمام مراحل اجرای سازه ال اس اف باید به طور دقیق و زیر نظر نصابان حرفه ای اجرا شود تا استحکام سازه حفظ شود. تمام اتصالات نیز باید به طور دقیق انجام گیرد تا پس از تکمیل شدن مشکلی در اتصالات ساختمان به وجود نیاید. به طور کل مراحل صفر تا صد سازه ال اس اف را می توان اینگونه عنوان کرد:
- طراحی نقشه ساختمان
- تامین مصالح با کیفیت و انتقال آن ها به محل پروژه
- نصب ستون و دیوار ها
- نصب سقف و اجرای اتصالات الکتریکی
- نازک کاری و اجرای نمای بیرونی ساختمان
عمر سازه ال اس اف چه قدر است؟
از مزیت های سازه ال اس اف می توان به طولانی بودن عمر سازه اشاره کرد. اگر در هنگام اجرای این سازه تمام نکات ایمنی آن رعایت شود و زیر نظر مهندسان کاربلد احداث شود، می توان از آن تا سالیان طولانی بدون آسیب رسیدن به آن استفاده کرد. البته انتخاب با کیفیت ترین مواد و مصالح مورد نیاز در ساخت و ساز سازه lsf در طولانی شدن عمر سازه اهمیت زیادی دارد. در برخی موارد عمر مفید این سازه به حدود یکصد سال نیز می رسد. علاوه بر این ساخت این سازه ها مزیت های دیگری نیز به دنبال دارد که می توان به این موارد اشاره کرد:
- محکم بودن مواد و مصالح مورد نیاز و امکان شکل دادن به آن ها
- سازگار بودن مواد اولیه با هر شرایط آب و هوایی مختلف
- در صورت امکان و با توجه به وزن سبک ال اس اف می توان با کمک این سازه ها طبقات جدید به ساختمان ها اضافه کرد.
- با توجه به کم بودن ضخامت ورق های فولادی در lsf، بارهای مرده ساختمان کاهش پیدا می کند و باعث کاهش ۴۰ درصدی وزن ساختمان می گردد.
- ارزان بودن مصالح و هزینه های مربوط به نصب و تعمیر آن نسبت به ساخت و ساز های سنتی
- مقاومت بالا در برابر سرما، گرما، تابش مستقیم نور خورشید، فشار و ضربه، آتش سوزی و غیره.
- عدم وجود گرد و خاک در قطعات سازه ال اس اف و تمیز بودن آن
- بالا بودن سرعت اجرا و نصب آن و عدم نیاز به نیروی متخصص و ماهر
- قابل بازیافت بودن مصالح و مواد سازه ال اس اف و سازگار با محیط زیست
معایب سازه ال اس اف
با توجه به اینکه ساخت ساختمان با روش ال اس اف مزیت های زیادی دارد اما گاهی اجرای آن با محدودیت هایی روبه رو می شود. برخی از محدودیت و معایب سازه ال اس اف می توان به این موارد اشاره کرد:
- اگر در هنگام طراحی سازه قسمت اتصالات به طور دقیق طراحی نشود، مونتاژ آن ها دشوار می باشد و دیگر نمی توان قطعات را به یکدیگر متصل کرد.
- محدودیت در ساختن طبقات بیشتر، این سازه را می توان نهایت تا دو طبقه اجرا کرد.
- نیاز به نصابان حرفه ای و با مهارت زیاد
- قیمت نسبتا بالا
- وجود محدودیت در ابعاد دهانه
جمع بندی
سازه های ال اس اف جایگزین مناسبی برای ساخت و ساز های سنتی هستند. وزن سبک، سرعت اجرای بالا، هزینه معقول و به صرفه از مزیت های آن به شمار می رود. اجرای این سازه ها شامل چند مرحله می شود که باید در تمامی این مراحل ضوابط و نکات ایمنی آن رعایت شود. کلیه مراحل صفر تا صد سازه ال اس اف باید زیر نظر معماران خبره و باتجربه انجام گیرد تا در نهایت یک ساختمان با وزن کم ولی محکم و مقاوم احداث شود.
من ابوذر قشقاوی هستم. متولد 1361 مهندس معمار و در حوزه عمران و ابنیه انواع سازه های سبک و سنگین در حال فعالیت می باشم. خوشحال میشم با همکاری و مشاوره یکدیگر ایران عزیزمان را آباد نماییم.
بدون دیدگاه